Paradoxal vremurilor noastre este că ne-am multiplicat averile dar ne-am redus valorile.Avem case din an în an mai bogate şi suflete din ce în ce mai sărace.
Avem rafturi în magazine din ce în ce mai pline iar rafturile minţii noastre se umple cu tot mai mult praf!
Şi ce să-i faci măi nene cînd vezi că omul din om se transformă intr-o caserie cu insignele de euro şi dolărei în ochi???Oare de ce soarele din sufletul nostru se scurge pe maşini,"dăci" şi "padruji"???
Poate de asta şi nu avem patrioţi adevăraţi în ţară!!!Normal că el iubeşte mai mult buca lui Liza decît "Limba noastră",normal că îşi va vinde sufletul pentru bani la un como,căci Ştefănică de pe bancnotă e cu mult mai "vajnic" decît identitatea personală şi cea naţională!
Nu se va auzi iernile în sate o colindă,un "hăi" căci moldovanul nu preţuieşte ceea ce are mai sfânt neamul lui,se va uita sârba şi hora căci pentru el asta e o ruşine şi nu o mîndrie!
Poate vom avea dreptate în ţară cînd lui Voronin îi vor bate clopotul de la biserică,cînd Tcaciuc va vorbi româneşte iar Petrenco va recunoaşte inexistenţa limbei "moldoveneşti,cînd Strătan îşi va cere scuze că a agitat pentru comunişti iar Vieru va fi recunoscut şi de rusălăi!!!!!
Poate eu sunt prost şi văd ţara îmbrăcată în haine de ducă,căci societatea noastră se duce la rîpă pe zi ce trece.În fiecare seară văd cum soarele viitorul nostru apune tot mai puternic,urmînd să nu mai răsară pe veci.
Atunci pentru ce mama cailor ne mai zbatem din răsputeri???
Oricum nu schimbăm nimic căci undeva adînc suntem cu toţii un pic la fel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: