Eroii Revoluţiei Române, comemoraţi la Chişinău

21 decembrie 2009
Astazi, românii basarabeni au comemorat in fata Ambasadei României din Chisinău, 20 de ani de la revolutia din România, amintind de acele momente si de acei oameni care au răsturnat regimul comunist in frunte cu Nicolae Ceausescu. In jur de 30 de tineri echipati cu tricoloare, flori, luminari, au tinrut citeva minute de reculegere si au discutat despre crimele comise in timpul revolutiei din 1989, incepută la Timisoara. De la eveniment nu a lipsit nici presa, fiind prezent chiar si TVR-ul prin persoana lui Doru Dendiu. Domnul ambasador, prezent la fata locului, a strins mina fiecarui tinar si a multumit pentru gentilul gest din fata ambasadei, totodata numindu-ne copiii Romaniei, foarte placut de altfel. Participanţii au amplasat fotografii ale eroilor revoluţiei în faţa Ambasadei, au depus flori şi au format din lumânări aprinse simbolul liberăţii şi al victoriei.
„Am venit aici pentru a comemora oamenii curajoşi care au luptat împortiva acelui regim criminal. Noi nu avem dreptul să-i uităm şi întotdeauna o să-i ţinem minte”, spune Sergiu Laşcu, preşedintele Mişcării Naţional Creştine, menţionând că acum 20 de ani s-a dat lupta împortiva comunismului, pentru viitorul şi libertatea întregului neam.
„În anii precedenţi, din păcate, nu am putut comemora aceşti eroi, deoarece era la putere regimul Voronin, iar acum am scăpat de el”, spune Sergiu Laşcu.
Elena Calancea, membru grupul de iniţiativă „Spirit Românesc” spune îi venerează în special pe tinerii care au luptat împortiva regimului comunist. „Tineii curajoşi care au luptat împortiva regimului comunist şi împortiva lui Ceauşescu, au reuşit să dea jos regimul şi noi am făcut la fel un asemenea pas ca şi ei, la 7 aprilie curent”.






8 comentarii:

Anonim spunea...

Tot respectul, ma inchin pina la pamit in fata celor care indurind frigul crincen au tinut sa comemoreze eroii revolutiei romane !!! astia da ROMANI !

Dragoș Galbur spunea...

Uite despre frig ai mare dreptate !

Marele Ochi spunea...

Bravo baieti, tineti-o tot asa ! Aratati-le rusilor cine-s stapinii Basarabiei !

Sergiu spunea...

Marele Ochi, asa va fi! Nu vom ceda!!!

Cosmin spunea...

Respect maxim!!!moarte comunismului,ca arma a satanei in mainile masoneriei ce a incercat-si inca mai incearca-distrugerea relatiei Dumnezeu-neam-tara!!!!

amanda13 spunea...

Un gest de-a dreptul impresionant! Ma bucur nespus ca aveti o asemenea atitudine si va multumesc!

bradsanziana@yahoo.com spunea...

Unire in cuget si simtiri! sa ne dea Bunul Dumnezeu gandul cel bun tuturor! un Craciun luminos plin de bucurie sfanta!!

Alexandru Postolache spunea...

Bravo baieti! Sa moara toti comunistii de ciuda)) Respect pt aparatorii Basarabiei!!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: