Dobitocimea liberei exprimări

28 ianuarie 2010
Întîistătătorii bisericii nu sînt show’biz-vedete, nu sînt idolii tinerilor, şi nici măcar nu ei sînt aceia care îşi petrec serile în discotecile glamouroase din Chişinău.
Atunci cînd se spune ÎPS Cutare, referirea se face nu doar la o persoana concretă, ci şi la instituţia pe care o reprezintă, adică Biserica. Un locuitor al Moldovei, cît de ateu sau sectant ar fi, faţă de Biserica Ortodoxă trebuie să aibă un minim admisibil de respect. Cu atît mai mult asta se referă la oamenii purtători şi transmiţători ai informaţiei, adică angajaţii mass-media.
Persoana ÎPS Vladimir, mie personal nu-mi este simpatică, ba dimpotrivă, pe alocuri. Cu toate acestea, sînt conştient de faptul că el este întîistătătorul bisericii, şi atunci cînd mă refer la el anume în această ipostază, atitudinea trebuie să fie corespunzătoare.
Iată că jurnal.md nu este de acord cu o asemenea atitudine şi pretinde că preferinţele muzicale a mitropolitului sînt un prilej bun pentru a huli la cele sfinte. Iată ce sondaj ne oferă acest site:

Nu e suficient că echipa jurnal.md consideră că cititorii acestui site sînt în stare să spună ce melodie trebuie să sune la telefonul ierarhului bisericii, ci mai mult, ei pretind că una din piesele cele mai potrivite ar fi „god is a dj” – ceea ce reprezintă o batjocură şi o hulă la cele sfinte. Un bun exemplu ce ne arată la ce poate ajunge libertatea exprimării – la a face din om un biet animal care nu simte diferenţa elementară dintre sacru şi profan, ba mai mult, care îşi promovează dobitocenia prin pîrghiile pe care le are.
Îndemn redacţia de la jurnal.md să ia aminte că activează într-o ţară ortodoxă, şi dacă-şi propune să manifeste antipatia faţă de o persoană oarecare, şi anume prin prizma faptului că aceasta reprezintă biserica (au scris ÎPS Vladimir, deci au făcut referire la el anume ca la o faţă bisericească), să o facă în aşa fel încît să nu atingă sentimentele credincioşilor, ca să nu provoace momente de intoleranţă în societate.

5 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Cu toate ca nu-l agreez pe Vladimir, dar ramine a fi mitropolitul Moldovei si nu are voie nici presa nici nimeni sa-si bata joc.Din simpla omenie ca daca asa, cu ce suntem noi mai buni decit comunistii

Anonim spunea...

cine e tipul din imagine?

Dragoș Galbur spunea...

Un anonim

Anonim spunea...

Ceausescu a fost ucis ca dictator sa vada arabii ,pentru ca Ceausescu avea intrare la arabi ,in schimb cu acordul Rusiei ca Uniunea Europeana si America sa aibe motivatii cu terorismul planuit inca de la revolutia romana ,in prezent Uniunea Europeana si America pentru servicile Rusiei ,America si Uniunea Europeana ajuta la cresterea economiei Rusiei,Uniunea Europeana si America creste economia Rusiei ca plata pentru ajutorul permisiunea ca America sa atace cu Uniunea Europeana arabii.Toti banii din falimentarea Romaniei sant in bancile din strainatate ,Uniunea Europeana a format un singur imperiu economic si financiar ,astfel romanii traiesc din banii din strainatate

Anonim spunea...

Toti banii din falimentarea Romaniei sant in bancile din Uniunea Europeana.Uniunea Europeana a creat un imperiu economic si financiar.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: