„Luaţi-vă mâinile de pe monumentul eroilor-comsomolişti!”

26 februarie 2010
În jur de 150 de utilizatori ai reţelei Facebook, membri ai grupului „Отстоим памятник Героям-комсомольцам!”, condamnă o decizie anterioară a Consiliului Municipal Chişinău (CMC) prin care s-a hotărât demolarea unui monument ridicat în cinstea „tinerilor patrioţi care au căzut în luptele pentru eliberarea Moldovei”. „În 2010, când se împlinesc 65 de ani de la Marele Război pentru apărarea Patriei, CMC a decis demolarea monumentului ridicat în cinstea tinerilor patrioţi care au căzut în luptele pentru eliberarea Moldovei. Monumentul a fost ridicat în cinstea gărzilor de tineret (molodogvardeiţî), căzute în luptele contra nazismului, în cinstea acelor tineri şi tinere, cunoscuţi şi uitaţi, care şi-au dat propria viaţă pentru eliberarea Moldovei”, citim la secţiunea „Informaţii” din profilul grupului.
Grupul „Отстоим памятник Героям-комсомольцам!” este creat de Alexandr Isaev, tot el şi redactorul-şef al publicaţiei „Comunistul”. De asemenea, cu drepturi de administrator a grupului a mai fost împuternicit şi deputatul comunist Mark Tkaciuk.
Mai multe despre acţiunile nemulţumiţilor facebookeri comsomolişti, supăraţi pe CMC, citiţi pe blogul „9 Mai”, administrat de jurnalistul comunist Alexandr Isaev.
„Să nu cedăm monumentul ridicat în cinstea celor căzuţi! Luaţi-vă mâinile de pe monumentul eroilor!”, cer membrii grupului „Отстоим памятник Героям-комсомольцам!”.

Autor: Ion Uruşciuc
Sursa: hotnews.md

4 comentarii:

Dragoș Galbur spunea...

Daca as fi milionar as da cite 20.000 Euro pentru fiecare monument comunist/sovietic demolat. Pentru Lenin in special 30.000. Sa ne curatim tara de ramasitile sovieto-bolsevico-comuniste. Marrșșșșș !!!

Igor Caraman spunea...

Lasa sa-l mute in alta parte cel putin.

Ultimul samurai spunea...

Trebuiesc topite toate monumentele astea impreuna cu toate tancurile asa numite "eliberatoare" dar ca atare ocupante si lasa sa se mai construiasca din metalul topit poduri peste Prut !!! Spre Carpati !

9Noiembrie spunea...

Jos cu monumentul. Sper sa fiu prin preajma cand il doboara. ;))

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: