Zilele Basarabiei la Timişoara

19 martie 2010
“A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara să comemoreze data istorică de 27 martie 1918 – ziua în care Basarabia s-a unit cu România, fiind prima provincie românească care a dat startul procesului de reîntregire a Ţării”, se spune într-un comunicat al al Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara remis spre difuzare Hotnews.md. “Între timp, lucrurile s-au schimbat, dar simbolul Unirii a rămas viu pentru eternitate în inimile celor care simt româneşte. Acţiunile culturale desfăşurate în acest scop poartă denumirea generică de „Zilele Basarabiei”. Ediţia din acest an marchează cea de-a 10-a aniversare a acestui proiect. Manifestările culturale se vor desfăşura începând de vineri, 26 martie, orele 10.00 până duminică, 28 martie 2010, orele 22.00 în diferite locaţii din Timişoara. În program vor figura nume sonore ale muzicii româneşti, care vor acoperi stiluri cât se poate de variate: Nicolae Furdui Iancu, Grigore Leşe, precum şi „Paralela 47” şi „Satori” – trupe din Republica Moldova care vor urca pe aceeaşi scenă cu legendara formaţie IRIS.”, se spune în comunicat.

În comunicatul OSB Timişoara se mai spune trei trupe de teatru din Chişinău – Centrul de Arte COLISEUM, Teatrul Municipal al Unui Actor şi Clubul Experimental de Teatru – vor evolua pe scenele din Timişoara, oferind publicului ocazia “de a cunoaşte teatrul românesc de dincolo de Prut – fascinant prin originalitatea abordării şi calitatea jocului actoricesc”.

“Din program nu vor lipsi dezbaterile, lansările de carte, expoziţiile de pictură şi fotografie. În completarea Festivalului „Zilele Basarabiei” ne va înveseli cu prezenţa Mitoş Micleuşanu, venit tocmai de pe „Planeta Moldova” special pentru a sta la taifas cu publicul timişorean.”

OSB Timişoara atenţionează că intrarea la manifestările anunţate este liberă şi “recomandată tuturor amatorilor de cultură a cărei calitate a fost probată cu succes în repetate rânduri”.

Festivalul „Zilele Basarabiei” este oferit de Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Timiş, Iulius Mall Timişoara, Universitatea „Politehnica” Timişoara, Primăria Chişinău, Primăria Timişoara, Universitatea de Vest Timişoara, Institutul „Frații Golescu” pentru relații cu Românii din străinătate,Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara.

Autor: Ciprian Cozaru
Sursa: basarabeni.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: