Inaugurarea capelei Noii Drepte de la Călărași

31 mai 2010
Cimitir de onoare pentru ostași români. 32 de soldați români, executați în timpul celui de-al doilea război mondial de Armata Roșie, au fost comemorați în raionul Călărași. Oamenii susțin că nu vor uita niciodată de masacrul prin care au trecut frații de pe cele două maluri ale Prutului, la 8 iulie 1941.

Emoții și recunoștință la Călărași. Cetățeni din Republica Moldova, dar și din România au venit la inaugurarea cimitirului de onoare a ostașilor români executați în mod barbar de Armata Roșie în timpul celui de-al doilea război mondial. Militarii români au căzut chiar în primii ani de război, la 8 iulie 1941.

Oficiali din România și Moldova și-au amintit de eroismul cu care au luptat ostașii în timpul celui de-al doilea război mondial.

În memoria ostașilor a fost sfințită o Troiță în cimitir. Oamenii s-au apropiat cu durere în suflet de morminte și au depus coroane de flori.

La 8 iulie 1941 mai mulți ostași români au fost uciși cu cruzime de trupele sovietice. În mijlocul verii, cânt temperaturile erau destul de ridicate, trupurile neînsuflețite ale soldaților au zăcut până la putrefacție. Ei au fost ulterior îngropați într-o groapă comună. Oamenii nu i-au uitat nici azi pe patrioți.

În pofida tentativei unor factori politici şi a „independente” de a transforma inaugurarea memorialului de la Călăraşi într-un spectacol electoral, marginalizând asociaţia „Noua Dreaptă”, tinerii militanţi au ajuns totuşi în centrul atenţiei localnicilor şi oaspeţilor din România. Prim-ministrul Filat, care a fost prezent şi el la eveniment, a fost onorat cu atenţia doar de către ziariştii de la JurnalTV şi PublikaTV, redactorii cărora au cenzurat în cel mai neruşinat mod materialele elaborate de reporteri.
În mod special, membrii au fost impresionaţi de mulţumirile şi susţinerea primarului municipiului Călăraşi (România) şi ai veteranilor armatei române.

1 comentarii:

Tribuna Basarabiei spunea...

știți cine au fost "dușmanii puterii sovietice" ?
Va aștept sa comentăm împreună Istoria dezvăluită: DUȘMANII PUTERII SOVIETICE. Un articol foarte bine documentat, dar care merita sa fie citit de cat mai multi români.

http://www.tribuna-basarabiei.ro/2010/05/istoria-dezvaluita-continuare-d-u-s-m-n.html

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: