Stalin a vrut să-l ucidă pe Hitler de două ori, dar s-a răzgândit

25 mai 2010
"Conducerea sovietică a avut, cel puţin, două posibilităţi de a-l asasina pe Hitler, dar Stalin nu a permis realizarea planurilor, temându-se de Acordul de pace între Germania şi Occident", a declarat astăzi, 25 mai, pentru RIANovosti, generalul rus Anatolii Kulikov, în cadrul conferinţei "Paginile necunoscute ale Marii Victorii".

El susţine că încă în 1941, conducerea sovietică a planificat asasinarea lui Hitler la Moscova, în cazul în care capitala ar fi fost asediată de germani.
În 1943 a fost elaborat un alt plan de nimicire a lui Hitler, dar "pe neaşteptate, Stalin anuleză decizia, temându-se că după moartea lui Hitler, Germania va încheia un acord de pace cu Anglia şi SUA, fără participarea Rusiei".

Potrivit lui Kulikov, a doua posibilitate a fost în 1944: "Iarăşi, planul a fost anulat de Stalin, în pofida faptului că era ales cel care îl va ucide pe Hitler. Acest om intenţionat s-a predat drept prizonier şi beneficia de încrederea germanilor."

UNIMEDIA precizează că Anatolii Kulikov este preşedintele Clubului Conducătorilor de Armată a Federaţiei Ruse. Istoricii afirmă că în perioada 1935 - 1945 au fost întocmite circa 17 planuri de asasinare a lui Hitler.

Sursa: UNIMEDIA cu referire la RIANovosti

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: