Slujbe religioase în limba română, pentru basarabenii din Canada

6 iulie 2010
Moldovenii din regiunea Quebec, din Canada, vor putea să participe la slujbele religioase în limba română. „Mâine îmi voi lua soţia şi cei doi copii ai mei şi voi zbura spre Montreal, unde vrem să deschidem o biserică pentru cei peste trei mii de moldoveni stabiliţi acolo”, a declarat clericul Alexei Mironaş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preotul a menţionat că mai mulți creştini din comunitatea moldovenilor au lansat un apel către Mitropolia Moldovei, la care au primit un răspuns pozitiv. „Mitropolitul Vladimir m-a însărcinat să plec împreună cu familia la Montreal”, spune părintele Alexei Mironaş. 

Potrivit clericului, odată ajunşi la Montreal, va închiria o încăpere, unde va fi oficiat serviciul divin. „Mai târziu, cu ajutorul creştinilor stabiliţi în acel colţ de lume, vom înălţa şi un lăcaş”, a comunicat preotul Alexei Mironaş. „Suntem un popor creştin, o ţară cu mai multe tradiţii, pe care sperăm să le transmitem urmaşilor noştri care cresc departe de locurile natale”, a menționat clericul.

Preotul Alexei Mironaş susţine că a primit un ajutor substanţial din partea premierului Vlad Filat, dar a refuzat să spună suma. „Nu pot să vă spun valoarea ajutorului, dar e suficient să ajungem în Canada şi să ne apucăm de treabă”, spune clericul.
Slujbe religioase în limba română, în Canada

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: