În România moldovenii iau cu asalt secţiile de votare

28 noiembrie 2010

Mii de cetăţeni ai Republicii Moldova care studiază sau lucrează în judeţele din România votează masiv chiar în prima jumătate a zilei, cozile la secţiile de votare fiind deja tradiţionale.

La Consulatul RM de la Iaşi s-au adunat încă dis-de-dimineaţă sute de basarabeni. Mulţi au venit cu autocarele din judeţele Neamţ şi Suceava. „Nu avem încă un preşedinte, iar situaţia este una critică. Sperăm ca astăzi să schimbăm lucrurile cât de cât. Votăm pentru derusificarea Basarabiei”, a explicat Maria Plăcintă, studentă la Suceava, pentru Adevărul. O altă studentă, Ludmila Gamurari, a spus că îşi doreşte „reforme în justiţia care este la pământ, economia este subdezvoltată, importăm prea mult, iar exporturile merg numai în spaţiul CSI. Pe scurt, mai toate sferele societăţii trebuiesc supuse unei schimbări”.

La Galaţi a fost deschisă o secţie de votare în incinta Universităţii Dunărea de Jos.
Potrivit lui Mihai Creţu, preşedintele ligii studenţilor din Basarabia, citat de Adevărul, astăzi sunt aşteptaţi la urne aproximativ 300 de studenţi.
Studenţii au format cozi imense şi la Ploieşti şi Piteşti.

În capitala României, Bucureşti, alegătorii îşi pot exercita dreptul la vot la Ambasadă, dar şi la Secţia Consulară. Potrivit Realitatea, până la ora 13.00, în total votaseră 820 de persoane.

În România sunt deschise opt secţii de votare în şapte oraşe: Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Constanţa, Galaţi şi Braşov.

Timpul.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: