Crăciun fericit tuturor !

25 decembrie 2010
Sărbătoarea Crăciunului a reprezentat dintotdeauna un prilej de bucurie pentru creştinii de toate vârstele, dar mai ales pentru copii, care aşteaptă cu nerăbdare, an de an, zilele în care merg să colinde, împodobesc bradul, se duc la biserică şi, după un post lung care începe la mijlocul lunii noiembrie, se bucură de Naşterea Domnului, la o masă îmbelşugată de familie, în mijlocul celor dragi.

În zilele dinaintea Crăciunului gospodinele au pregătit preparatele pentru masa festivă dar şi colacii pentru colindătorii, care sosesc în seara de ajun pe la case.

Mai ales la sate, colindătorii, costumaţi în portul tradiţional, urează sănătate, fericire si prosperitate gospodarilor. Ei primesc, în schimb, colaci, dulciuri sau bani.

Crăciunul sau Naşterea Domnului este o sărbătoare creştină celebrată la 25 decembrie (în calendarul gregorian) sau 7 ianuarie (în calendarul iulian) în fiecare an. Face parte din cele 12 sărbători domneşti (praznice împărăteşti) ale Bisericilor bizantine, a treia mare sărbătoare după cea de Paşti şi de Rusalii. De la debutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine şi o sărbătoare laică, celebrată atât de către creştini cât şi de către cei necreştini.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: