Dragii noștri ruși, învățați-ne cum să vă iubim, dar nu cum să vă urâm!

26 decembrie 2010
Azi, 26 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale a avut loc al treilea miting al forumului Pro-Europa. Persoanele prezente la miting și-au reitareat dorința de refacere a Alianței pentru Integrare Europeană în formula PLDM-PD-PL. 

Printre cei care au vorbit în fața mulțimii s-a numărat și Ion Ungureanu, fost ministru al Culturii în primul Guvern democrat al R. Moldova, Ion Ungureanu. "Fiecare componentă a Alianței a avut și are meritele sale. Ghimpu: Pentru că reprezintă un ideal sfânt. Filat: Pentru că este un pro-european pragmatic foarte eficient. Lupu: Pentru că s-a dezis de comuniști și a format o Alianță democrată. Dle Lupu, nu întinde struna pentru că poate să plesnească", a precizat Ungureanu în fața mulțimii.


Totodată, acesta a ținut să vorbească și despre relația dintre moldoveni/români și ruși. "Dragii noștri ruși, învățați-ne cum să vă iubim, dar nu cum să vă urăm. Dragostea cu de-a sila nu se poate. Nimănui nu-i este pe plac când este tratat cu trufie. Se știe că oameni mai toleranți ca moldovenii sunt greu de găsit. De ce permanent suntem înjosiți și batjocoriți? Narâșkin a încurcat baza militară din Tiraspol cu aeroportul din Chișinău", a ținut să puncteze Ungureanu în discursul său de azi. 

"Cel mai mare dușman al nostru a fost și rămâne dezbinarea. Nicăieri nu ne așteaptă câinii cu colacii în coadă. E una când muncești atunci când știi că ai un viitor, și alta când muncești săpându-ți groapa. Nu neteziți drumul revenirii comuniștilor la Chișinău. Lăsați-ne să muncim pentru un viitor pe care ni-l dorim. Trenul istoriei nu are obiceiul să-i aștepte pe cei întârziați", a conchis Ungureanu, aclamat de mulțime. 

UNIMEDIA și Privesc.Eu vă invită să urmăriți integral discursul lui Ion Ungureanu, ținut astăzi în Piața Marii Adunări Naționale: 

 

UNIMEDIA precizează că Ion Ungureanu, în calitatea sa de ministru al Culturii, a luat o serie de decizii cum ar fi cea ca timp de doi ani, pentru învățarea limbii române literare, regizorii basarabeni să lucreze în teatrele din România. El a desființat în anul 1992 Teatrul Național "Maxim Gorki" din Chișinău, înființând în locul lui Teatrul Național "Mihai Eminescu". Acesta a repus în centru Chișinăului statuia lui Ștefan cel Mare. Ungureanu a deținut în perioada sovietică funcția de regizor al teatrului Armatei ruse de la Moscova.

Sursa: UNIMEDIA 
Video: privesc.eu 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: