Controversatul Vladimir Plahotniuc are dublă identitate, adica încalcă legea

27 ianuarie 2011

În calitate de cetăţean român, prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova şi totodată unul dintre cei mai bogaţi oameni din stat şi-a schimbat identitatea în România, dar a candidat la parlamentarele din noiembrie 2010, din R. Moldova, cu vechiul său nume scrie www.adevarul.ro.

Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Legislativului din Moldova, cunoscut şi ca „omul-fantomă" datorită apariţiei bruşte în viaţa publică, are nu doar dublă cetăţenie, română şi moldovenească, cât şi două identităţi, conform Monitorului Oficial al României.
La 7 august 2009, unul din cei mai influenţi actuali politicieni moldoveni a cerut României să-i fie schimbat numele, din Vladimir Plahotniuc în Vladimir Ulinici. Ulinici este, de altfel, numele de fată al mamei lui Vladimir Plahotniuc.
Datele personale ale politicianului coincid întocmai cu cele ale cetăţeanului român Ulinici, de la data şi locul naşterii, până la numele copiilor săi. Ca reşedinţă, Plahotniuc a indicat o casă aflată în cartierul rezidenţial Pipera, din localitatea Voluntari, lângă Bucureşti.
După mai puţin de jumătate de an, la 29 ianuarie 2010, noul Vladimir Ulinici solicită în România schimbarea numelor pentru cei doi copii ai săi, Timofei şi Inochentie, din Plahotniuc în Ulinici. Serialul transformărilor nu s-a oprit aici.
La 2 iunie 2010, prim-vicepreşedintele Parlamentului Moldovei a solicitat din nou statului român o schimbare de identitate, din Vladimir în Vlad Ulinici. Din acest moment, politicianul are două identităţi total diferite.
În Republica Moldova continuă să figureze cu numele Vladimir Plahotniuc. În acelaşi timp, contrar legislaţiei, aceeaşi persoană poartă oficial în dreapta Prutului numele Vlad Ulinici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: