După Tunisia și Egipt, proteste și în Sudan

30 ianuarie 2011

Poliţia sudaneză a bătut grupuri de studenţi protestatari şi a operat mai multe arestări la Khartoum, încercând să împrăştie manifestanţii care solicită demisia guvernului, conform declaraţiilor de duminică ale unor martori oculari.
Zeci de poliţişti au început să-i bată pe studenţi cu bastoanele în piaţa Jackson', a declarat unul dintre protestatari pentru agenţia britanică de presă, adăugând că au fost operate şi arestări.
Un alt martor a precizat că poliţia a încercat să-i disperseze pe manifestanţi folosind gaze lacrimogene.
Sute de poliţişti în echipamente speciale de luptă împotriva manifestanţilor au început duminică dimineaţa să patruleze străzile principale din Khartoum. Ziarele controlate de guvern au scos ediţii speciale în care le cer oamenilor să nu iasă în stradă.
Nucleele acestor manifestaţii de protest s-au format în jurul unor site-uri de socializare şi a unor forumuri sudaneze sub denumiri precum 'Tineretul pentru Schimbare' sau 'Scânteia', inspirate de revoltele din Tunisia şi Egipt. Un astfel de grup deschis pe Facebook a atras până duminică dimineaţa peste 15.000 de membri.
Conform mesajelor care circulă pe internet, tinerii sudanezi doresc să imite revolta din Egipt şi să îndepărteze guvernul pe care-l acuză de reducerea libertăţilor şi de preţurile ridicate.
Sursa: Agerpres 

2 comentarii:

Ion Tcaci spunea...

Marea revolutie araba are loc aceste zile , cine o regizeaza oare ?

Dragoș Galbur spunea...

În contextul în care Obama îl susține pe Mubarak m-aș gândi la un regizor ca Rusia, deși... who knows :-/

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: