2 iunie 2011: Comemorarea ostaşilor români la Cimitirul de Onoare de la Țiganca

30 mai 2011

Joi, 2 iunie, de sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, la Cimitirul de la Ţiganca (raionul Cantemir, Republica Moldova), începând cu ora 10.00 va fi oficiată o slujbă religioasă în memoria celor 71.000 de ostaşi români căzuţi în luptele pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupaţia sovietică, în timpul Campaniei de Est (iunie 1941 – august 1944).
Un autocar cu persoane interesate să participe la eveniment va porni de dimineață din Galați. Persoanele din Republica Moldova care vor să participe pot ajunge prin cursa de linie Chișinău-Țiganca.
Iniţiativa aparţine Consiliului Mondial Român și se va desfășura sub egida Platformei Civice ACŢIUNEA 2012.
Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, sărbatoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor. Cu acest prilej, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului. În Cimitirul românesc de onoare de la Țiganca se odihnesc 1020 de ostași români. Cimitirul a fost reconstruit și inaugurat, în anul 2006, de către Oficiul Național pentru Cultul Eroilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: