28 iunie - ziua ocupării Basarabiei [foto]

30 iunie 2011
Sute de oameni s-au adunat marți, 28 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale din Chisinau, pentru a comemora ziua ocupării Basarabiei, Bucovinei de Nord și Ținutului Herța.
Acțiunile comemorative, începute cu un marș în memoria victimelor regimului comunist, au fost organizate de Comitetul Organizatoric, format de mai multe organizații ca Mișcarea Național-Creștină Noua Dreapta, Asociația Cetățenilor Români din Basarabia, Asociația Românilor din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, Veteranii războiului din Transnistria și Asociația Deportaților, parohiile din cadrul Mitropoliei Basarabiei etc.
După marș, în Piața Marii Adunări Naționale, un sobor de Preoți, din cadrul Mitropoliei Basarabiei, au ținut o slujbă de pomenire pentru toți cei ce au suferit din cauza ocupației sovietice. Poeți și Preoți, Deportați și simpli Români s-au rugat pentru toți frații noștri ce au murit în deportări, în lagările comuniste sau din cauza foametei organizate. În timpul manifistării au fost recitate poezii dedicate scumpei noastre Basarabie ocupată de păgâni, au fost ținute discursuri de mai mulți participanți, lideri de organizații, precum și de frații veniți din România, pentru a fi alături de noi în acestă zi.
Acțiunile au fost încheiate cu “Noaptea Rugului Aprins”. Slujba de pomenire a victimelor regimului comunist a fost ținută în noaptea de 28 spre 29 iunie, la Mănăstirea Sfântului Apostol Andrei din or. Durlești, de un sobor de Preoți în frunte cu Starețul Mănăstirii Pr. Andrei. Din motiv că majoritatea crimelor regimului comunist au fost efectuate noaptea, am decis ca slujba de pomenire să aibă loc la fel noaptea, fiind un simbol al durerii victimelor și apropiaților lor. Biroul de Presa al Mișcarii Național-Creștine Noua Dreapta
frontpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: