Bustul lui Adrian Păunescu dezvelit la Chișinău [VIDEO]

31 august 2011

Bustul poetului, publicistului, textierului şi omului politic român, Adrian Păunescu, a fost dezvelit miercuri, 31 august, de Ziua Limbii Române, pe Aleea Clasicilor din Chișinău.
La eveniment au participat primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, liderul PL, Mihai Ghimpu, președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, precum și oameni de artă, scriitori, precum și oameni de rând. După ce a fost dezvelit, bustul lui Adrian Păunescu a fost sfințit de un sobor de preoți.
,,Inaugurarea bustului lui Adrian Păunescu este un eveniment important  în viața spirituală a Republicii Moldova, în acest fel ne aducem un omagiu pentru creațiile literare și pentru activitățile politice”, a declarat academicianul Gheorghe Duca.
La rândul său, primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă a apreciat activitatea lui Adrian Păunescu.  Edilul și-a amintit că l-a cunoscut pe marele poet când avea 12 ani. ,,Adrian Păunescu venea în fiecare an, la 31 august, de Sărbătoarea Naţională "Limba Noastră cea Română", a spus Dorin Chirtoacă, adăugând că ,,cine a citit cel puţin o poezie de a lui Păunescu, niciodată nu va putea fi minţit în ceea ce priveşte identitatea noastră”.
Bustul lui Adrian Păunescu a fost realizat de artistul Romi Adam de la Alba Iulia, România. Sculptura a fost donată Republicii Moldova de preşedintele Consiliului judeţean Alba, Ion Dumitrel.
ARENA precizează că Adrian Păunescu s-a născut la 20 iulie 1943 în localitatea Copăceni, judeţul Bălţi şi s-a stins la 5 noiembrie 2010, la Bucureşti. Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet – debutând în 1960 și fiind unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani – și ca organizator al Cenaclului Flacăra, întrunire în orașele mari ale României, unde artiștii promovați de poet prezentau lucrări muzicale și literare.

Anastasia Rotaru

ARENA

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: