Prinţul Charles al Marii Britanii: Sunt descendentul lui Vlad Ţepeş

27 octombrie 2011

Prinţul Charles se mândreşte că este descendent al sângerosului domnitor român şi a făcut publică şi linia de sânge care îl uneşte cu acesta: prin stră-străbunica sa, regina Maria, soaţă a regelui George al V-lea.
Până acum, prinţul Charles doar a făcut aluzii şi glume la adresa unei eventuale rudenii între el şi Vlad Ţepeş, cel care pentru cei mai mulţi străini este echivalent cu Dracula. Într-un documentar despre munţii Carpaţi, prinţul moştenitor al Coroanei britanice dezvăluie pentru prima dată că această legătură de sânge între el şi aşa zisul Dracula este una cât se poate de reală, prin intermediul stră-străbunicii sale, regina Maria.
Aşa se explică probabil şi fascinaţia prinţului Charles pentru Transilvania şi tradiţiile ei, prinţul ajungând să deţină din 2006 încoace trei proprietăţi în România, prima dintre ele fiind ferma de la Viscri, veche de 150 de ani. Ultima sa achiziţie este o casă cu cinci camere în satul Zalanpatak, despre care se spune că a fost fondat de unul dintre strămoşii săi valahi.
Prinţul Charles este un militant fervent pentru salvarea şi protejarea pădurilor din Transilvania, 250.000 de hectare de păduri virgine, unde, spre deosebire de restul Europei, încă mai trăiesc rarităţi precum urşii, lupii sau râşii şi alte 13.000 de specii. Pădurile virgine din Transilvania reprezintă 65% din tot ce a mai rămas de acest fel în Europa, iar prinţul Charles vrea să facă tot ce-i stă în putinţă să le salveze, pentru a nu ajunge şi ele precum cele din Scoţia şi Canada, care sunt fara vietuitoare, goale.
Prinţul Charles a apărut într-o emisiune britanică în care era promovat turismul românesc. Transilvania este prezentată ca fiind “un loc al mitului şi legendei” unde “urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii”.
Până acum, prinţul Charles doar a făcut aluzii şi glume la adresa unei eventuale rudenii între el şi Vlad Ţepeş, cel care pentru cei mai mulţi străini este echivalent cu Dracula. Într-un documentar despre munţii Carpaţi, prinţul moştenitor al Coroanei britanice dezvăluie pentru prima dată că această legătură de sânge între el şi aşa zisul Dracula este una cât se poate de reală, prin intermediul stră-străbunicii sale, regina Maria.Aşa se explică probabil şi fascinaţia prinţului Charles pentru Transilvania şi tradiţiile ei, prinţul ajungând să deţină din 2006 încoace trei proprietăţi în România, prima dintre ele fiind ferma de la Viscri, veche de 150 de ani. Ultima sa achiziţie este o casă cu cinci camere în satul Zalanpatak, despre care se spune că a fost fondat de unul dintre strămoşii săi valahi.Prinţul Charles este un militant fervent pentru salvarea şi protejarea pădurilor din Transilvania, 250.000 de hectare de păduri virgine, unde, spre deosebire de restul Europei, încă mai trăiesc rarităţi precum urşii, lupii sau râşii şi alte 13.000 de specii. Pădurile virgine din Transilvania reprezintă 65% din tot ce a mai rămas de acest fel în Europa, iar prinţul Charles vrea să facă tot ce-i stă în putinţă să le salveze, pentru a nu ajunge şi ele precum cele din Scoţia şi Canada, care sunt fara vietuitoare, goale.Prinţul Charles a apărut într-o emisiune britanică în care era promovat turismul românesc. Transilvania este prezentată ca fiind “un loc al mitului şi legendei” unde “urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii”.

sursa: realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: