Astăzi se împlinesc trei ani de la moartea lui Grigore Vieru

18 ianuarie 2012

Astăzi se împlinesc trei ani de la moartea lui Grigore Vieru. Viața poetului a fost curmată la 18 ianuarie 2009, noaptea, la 2 zile de la un tragic accident rutier.

Tragedia s-a produs în noaptea de 16 ianuarie, în localitatea Dănceni, raionul Ialoveni. Grigore Vieru se întorcea la Chișinău, după un spectacol desfășurat la Cahul. La volan se afla directorul adjunct al Ansamblului de dansuri populare „Joc”, Gheorghe Muntean, iar, potrivit poliției, cauza accidentului a fost ceața și viteza mare. În urma anchetei, procurorii au ajuns la concluzia că șoferul poartă o parte din vină.

După accident, Grigore Vieru a fost transportat de urgență la spital, unde s-a aflat 2 zile în comă, de gradul 4-5, însă nu a mai putut fi salvat de medici. Ziua în care a fost înmormântat poetul, 20 ianuarie, a fost declarată zi de doliu național.

La trei ani de la moartea lui Grigore Vieru, astăzi, la Chișinău, scriitori, oameni de artă, politicieni, demnitari, dar și oameni de rând vor dpeune flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor.

sursa: jurnal.md

1 comentarii:

Anonim spunea...

Grigore Vieru a fost un adevarat erou al neamului romanesc.Un intelectual de cea mai inalta vaza care indiferent de orice a incercat sa transmita un mesaj clar acela al UNIRII!!!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: