Ce spun foștii prim-miniștri români despre Unirea Republicii Moldova cu România [VIDEO]

25 mai 2012
Fostul premier al României, Adrian Năstase, susţine că „nici un om politic responsabil nu va fi împotriva unirii Republicii Moldova cu România, dar trebuie să vedem ce este realizabil şi în ce interval de timp”. Ex-politicianul român susţine că de la începutul independenţei Republicii Moldova a fost adeptul celor două state româneşti în scopul de a urma modelul unificării Germaniei din 1989.

Ex Premierul Victor Ciorbea (1996-1998) susţine necesitatea consolidării în permanenţă a eforturilor pentru unificarea celor două state. „Nu trebuie să lăsăm să adoarmă această luptă şi acţiune permanentă pentru consolidarea ideii de unitate naţională şi a ideii de acţiune efectivă pentru refacerea unităţii naţionale”, a menţionat Ciorbea

Ex Prim-ministrul român, Radu Vasile (1998-1999), la rândul său susţine că ar îmbrăţişa ideea unirii celor două state, însă trebuie pregătit acest moment prin legături de natură culturală, economică şi sportivă. „Dacă s-ar produce o legătură mai strânsă în plan economic între Moldova şi România, procesul ar fi simplu”, a subliniat Radu Vasile.


1 comentarii:

Daniel B. spunea...

Tara asta a avut doar 3 premieri buni. Isarescu, Boc si Ungureanu. Si inca unul bun dar care a ramas doar cu intentiile: Ciorbea. Nastase a fost prea ocupat cu "mostenirile" de la matusha Tamara iar Radu Vasile a fost un premier surogat (era omul PSD-ului infiltrat in PNT).

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: