Despre deportări și basarabia91.net la Jurnal TV [VIDEO]

14 iunie 2012

Prezentatorul de la JurnalTV, Sergiu Beznițchi, a menționat în cadrul emisiunii sale BlogJoy, articolul referitor la primul val de deportări din vara anului 1941, postat pe www.basarabia91.net.



”Bineînțeles, nu puteam sa nu pomenim de tragicele evenimente din vara lui 41. Este vorba despre deportări. Pe blogul basarabia91.net vine un articol la această temă. Deportările din Basarabia şi Nordul Bucovinei au fost o formă a represiunii politice puse în practică de autorităţile sovietice. Incredibil câte vagoane au fost trimise în Siberii de gheață. Statistica o găsiți pe blog.
Contingentul deportat era distribuit în felul următor: capul familiei, arestat, era izolat de soţie şi copii şi dus în lagărul de muncă forţată, în GULAG. Ceilalţi membri ai familiei erau trimişi în Siberia sau Kazahstan. Tragic, foarte tragic. Și vă îndemn să nu uităm acest lucru.”, menționează în prezentarea sa, jurnalistul Sergiu Beznițchi.

Noi, cei de la Basarabia de după independență, ne bucurăm că, în vremurile când știrile gen cancan sau cele cu crime, fură topurile știrilor difuzate la TV, se mai găsesc și jurnaliști demni, care-și cinstesc istoria și nu-și uită străbunii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: