Naționalistul român Sergiu Lașcu, declarat persona non grata în Ucraina

30 iulie 2012

Joi, 26 iunie, o delegație din partea Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă, în frunte cu liderul acesteia Sergiu Lașcu, a plecat din Chișinău la Cetatea Albă (Pământ Românesc, temporar ocupat de Ucraina), unde urma să viziteze vechea cetate a Moldovei și să se întâlnească cu românii din această regiune. Însă, spre mirarea tuturor, automobilul cu care se deplasau camarazii basarabeni a fost reținut de vameșii ucraineni. După cinci ore de așteptare, ofițerul Serviciului de Securitate a adus la cunoștință lui Sergiu Lașcu că acesta este declarat persona non grata și că este interzis să intre pe teritoriul Ucrainei timp de cinci ani. Motivul acestei hotărâri a fost organizarea unor acțiuni  în Sudul Basarabiei și Bucovina de Nord, care atentau “la integritatea statului ucrainean”. După întocmirea Procesului Verbal, delegația a fost întoarsă înapoi.
Reamintim că în ultimii trei ani, la inițiativa lui Sergiu Lașcu, a fost desfășurată o campanie de promovare a românismului și trezirea conștiinței naționale a românilor din Sudul și Nordul Basarabiei, Bucovinei de Nord și Ținutului Herța. În cadrul campaniei, delegații Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă s-au întâlnit cu comunitățile românești, au pus bazele înființarii a trei biblioteci în regiunile Reni, Ismail și Cetatea Albă, aducând peste 10.000 de cărți românești cu caracter istoric, unionist, naționalist și Creștin-Ortodox, au contribuit la construcția primei Bisericii Românești din Sudul Basarabiei din Hagi-Curda și la Paraclisulul Sf. Ap. Andrei din Reni, au înființat o filială a organizației care luptă activ pentru drepturile Românilor.
În legătură cu aceste abuzuri din partea statului ucrainean, liderul Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă Sergiu Lașcu a declarat: “Nici o interdicție, la fel ca nici un hotar artificial nu pot să ne oprească din lupta sfântă pe care o ducem pentru eliberarea pământului strămoșesc și a fraților noștri contropiți de străini. Basarabia este pământ românesc, la fel ca și Bucovina de Nord și Ținutul Herța. Vom lupta pentru acest pământ, căci ne aparține. Dacă securitatea ucraineană crede că prin asemenea interdicții poate stopa lupta pentru eliberarea națională a neamului românesc, ei se înșeală amarnic, noi nu vom ceda nici o palmă de pământ! Noi nu vom închide ochii la farădelegile și abuzurile față de frații noștri din partea statului ucrainean. Dacă nu pot eu, va veni altul în locul meu, însă lupta va continua până la capăt! Noi nu uităm cine suntem și care sunt hotarele Țării noastre”. 
Biroul de Presă al Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă

Ismail Pământ Românesc
Ismail Pământ Românesc
Cărți pentru Reni
Monumentul lui lenin din Reni distrus de luptătorii anti-comunişti
Mormintele Ostaşilor Români din Reni
Cu Pr. Curtev la Paraclisul Sf. Ap. Andrei din Reni (Paraclisul Mitropoliei Basarabiei)
Cetatea Albă Pământ Românesc
Hagi-Curda Pământ Românesc
Cu d-nul Tudor, luptător pentru drepturile Românilor din sudul Basarabiei
Sf. Biserică cu hramul “Sf. Treime” din Hagi-Curda
Cărți pentru Sudul Basarabiei și Bucovina de Nord
Cărţi pentru sudul Basarabiei și Bucovina de Nord
Cărţi pentru sudul Basarabiei și Bucovina de Nord

15 comentarii:

Anonim spunea...

NOI ROMÂNII basarabeni ,ca şi FRAŢII NOŞTRI ROMÂNI din Ţara Mamă,am demonstrat că am înţeles:
acum ,în 2012 RUSIA A DAT O LOVITURĂ DE STAT de tip “decembrie 1989″ !
Rolul din 1989 de MANIPULARE ÎN MASĂ al TVR a fost preluat de TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română Antena3-Realitatea-RTV-PrimaTV.

PUCIŞTII din PSD-PNL-KGB,COLOANA a-5-a RUSĂ de la Bucureşti AU VRUT SĂ SE FOLOSEASCĂ de voturile noastre ca de nişte GLOANŢE ELECTORALE cu care să tragă în Preşedintele Băsescu şi să-şi legitimeze astfel LOVITURA DE STAT KGB.

Dar NOI ROMÂNII basarabeni NU AM VOTAT.
NOI ROMÂNII basarabeni NU AM FĂCUT JOCUL RUSIEI.
NOI ROMÂNII basarabeni AM REFUZAT SĂ NE ÎMPUŞCĂM preşedintele cu VOTURILE noastre.


Pe 29 Iulie 1947 COLOANA a-5-a RUSĂ reprezentată atunci la Bucureşti de COMUNIŞTI ,A INTERZIS Partidul Naţional Ţărănesc.
Azi 29 Iulie 2012 RUSIA A VRUT SĂ NE ÎMPUŞCĂM preşedintele cu GLOANŢE ELECTORALE.

Dar NOI ROMÂNII basarabeni am spus:

putin MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!
Ai înţeles tavarisci putinKGB?

RUSIA MARŞ AFARĂ JAVRĂ ORDINARĂ!

Anonim spunea...

VICTORIE!
HAITA KAGHEBISTĂ PSD-PNL A FOST ÎNFRÂNTĂ!
Cu DUMNEZEU înainte domnule Preşedinte AL TUTUROR ROMÂNILOR Traian Băsescu!


Se apropie momentul când TOŢI ROMÂNII vă vor recunoaşte drept

AL DOILEA ALEXANDRU IOAN CUZA,
Băsescu din Basarabi REÎNTREGITORUL!

Anonim spunea...

A venit timpul LEGIONARILOR! Bravo, băieți, sunteți nemaipomeniți! Mai puțină ură pt ceilalți și multă-multă dragoste pt neamul nostru românesc - asta e cea mai bună armă a noastră!!!

Anonim spunea...

Asta-i omul cela care umbla cu o gasca de skinheazi vorbitori de rusa prin 2004-2007?

Anonim spunea...

Da, ca de obicei se gaseste vreun destept, care stie mai mult decat altii... In perioada anilor 2004-2007 in Chisinau activau 4 grupari de Skih Head(pro Romania, Rusia, Moldovenista si Anti-fascista)despre care vorbesti?

Anonim spunea...

Sa nu futa capu acest individ, ca de lupt pentru neamul romanesc.El nu merita sa-i fie postate nici un articol cu asa zisul nationaliast. Liderul tineretului bolsevic(sau ceva de genu acesta) a fost, a urmat liderul skinhead-ului din moldova, acum deja aparator al idealurilor romanesti.De ce nu scrii ca tatsu e un sef mare legat cu politia si lui ii este in cot de adeptii lui(circa 200 cati erau pana mai ieri) care sunt instigati si ar putea avea probleme cu legea, iar el castiga bani bunicei.
Un singur lucru nu pot intelege cum pula sa fii comunist -iar acum te dai mare roman.Poate il intrebati voi, daca tot scrii despre el?

Anonim spunea...

Eu tine minte foarte bine cu el cu gasca lui umblau pe la Black Elephant. Nu era vorba de niciun fel de pro romani sau pro rusi. Erau toti impreuna. Anti fascistii erau niste adolescenti mucosi care n-au nicio legatura cu asta.

Anonim spunea...

Unul din mebrii acelei miscari (care mai inainte era, cica, punker :)) ), rus, acuma canta in subsolul de la MallDova la chitara piese rusesti. Tin minte 100% ca erau in aceeasi gasca.

Anonim spunea...

Indiferent de faptul ca unii din ei se identificau ca pro Romania sau pro Rusia, ei nu erau in clanuri diferite. Toti erau "neonazisti" (ma apuca rasul) si desenau swastika pe pereti.

Anonim spunea...

un jegos care maine va fi si patriot al moldovei daca i se va plati.sunt sigur 100%. curva ce este el. si cel orb stie cine este acest individ- O MIZERIE!!!!!!!!

Anonim spunea...

Si daca tot acuzati pe Lascu in legaturi dubioase, de ce nu există până acum nici o dovadă? Dece nimeni nu poate prezenta macar o poza cu Lascu care dovedeste legaturile lui cu Partidul National Bolsevic sau ca a fost comunist si pro-rus? Doar vorbe si barfe! Si de ce toata lumea a uitat ca in 2005-2007 gruparea de Skin Head a lui Lascu activa impreuna cu Hyde Park a lui Brega, participa la proteste si maratonuri organizate de Hyde Park, curatau Cimitirul Eroilor de la Jumbo si tot Skinerii a lui Lascu asigurau securitatea la concerte unioniste organizate de Hyde Park la care "Crestinii" de la Noua Dreapta dansau pogo sub muzica formatiei "sataniste" Luna Amara. Doar cei ce nu au cunoscut pe Lascu in anii acestea pot vorbi de legaturi fantome cu FSB, SIS, Tcaciuc etc.

Anonim spunea...

Un caz concret: Vara anului 2007, Ginta Latina, concert unionist organizat de Hyde Park, paza: Lascu , Mihai Turcanu si inca cativa baieti din gruparea lui Lascu, apar Skinii rusi a lui Coinact, astea încep sa paleasca în unionisti. Doar interventia Skinelor Romani a lui Lascu a putut opri pe rusi. Fapt care dovedeste ca gruparea de Skin Head a lui Lascu nu era pro-rusa ci pro-romana si acest lucru cunosc multi inclusiv si Brega. Apropo in 2006 intr-un numar al ziarului Curaj apare poza lui Lascu in pantaloni camuflaj, bocanci cu sereturi albe, ras pe cap alaturea de D-nul Anatol, Fix, Nata si alti membri ai Hyde Park dupa curatarea cimitirului militar de la Jumbo...

Anonim spunea...

daca tot doriti dovezi priviti filmul de pe site-ul inprofunzime referitor la evadarea lui baghirov( filmul cu implicatia jurnaliugii morari, tkaciuc).acolo este relatat despre Lascu prezentandu-se imagini video de pe vremea cand era bolsevic, mai apoi skinhead, ce ,,krisa" are in MAI, ce a facut la 7 aprilie.O sa va puteti da seama cine este aceasta CANALIE!!!!!!!

Anonim spunea...

Am privit acest film, nimic clar, doar niste declaratii anonime, sursa informativa lipseste, dovezi cu implicarea im Partidul national bolsevic lipsesc, acuzatii în legatura cu Tkaciuk sunt bazate doar pe o fotografie in care unul din fosti membri MNC-ND Victor Stomatov este pozat cu Mark Tkaciuk. Iar legagat de 7 aprilie, nu am vazut nimic special, dar mai ales ceva ce dovedeste implicarea lui in organizare. Tu chiar crezi ca toata lumea este formata din prosti? Filme, articole, bloguri intregi create pentru a discredita pe Lascu si miscarea lui. Eu cred in fapte, nu in vorbe!

Anonim spunea...

Daca sa mergem dupa logica care respinge ori ce om care in adoliscenta avea alte viziuni de cat nationaliste si unioniste nu are dreptul sa se implice in lupta unionista, atunci noi trebuie sa declaram tradator pe: Grigore Vieru, Nicolai Dabija, Mircea Druc, Hadarca, Lari, Snegur si practic toti liderii al Miscarii de Renastere Nationala care in majoritatea sa au fost membrii partidului comunist, inclusiv si Vitalia Pavlicenco. Insa eu vreau sa pun o intrebare, Ce vor unionistii? Care este sensul luptei unioniste si nationaliste? Oare nu doresc unionistii luminarea celor din adancul necunostintei si celor rataciti? Cum putem noi sa invinuim pe cineva, despre trecutul caruia doar se presupune ca nu este curat, insa prezentul arata fapte nobile? In filmuletul despre care sa vorbit este declarat ca si Noii Golani si Noua Dreapta din Romania sunt creaturile FSB... Oare nu este clar ca este implementat un plan de distrugerea fortelor unioniste?

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: