Un antrenor de box reținut la Bălți pentru denigrarea AIE și instigare la ură

29 iulie 2012

Un bărbat din Bălţi este suspectat de distribuirea unor pliante cu un conţinut denigrator. Este vorba despre fotografii ale liderilor politici din Moldova îmbrăcaţi în uniformă nazistă, dar şi despre un îndemn la o acţiune de protest a Partidului Comuniştilor, scrie Publika TV


În pliante apar premierul Vlad Filat, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, îmbrăcaţi în uniforme naziste.

Pliantele mai conţin imagini cu monumentele vandalizate la începutul săptămânii, dar şi o invitaţie la protest din partea Partidului Comuniştilor. Materialele nu au niciun indiciu privind tirajul şi tipografia la care au fost tipărite.

Bărbatul, suspectat că le distribuia în cutiile poştale, este un antrenor la o şcoală de box din Bălţi. Poliţia susţine că acesta a fost reţinut, la sesizarea mai multor locuitori.

Potrivit poliţiei, în maşina bărbatului au fost găsite 90 de pliante cu un caracter defăimător.

"Bărbatul a fost reţinut. În automobilul lui au fost depistate un număr de pliante de acest gen. Cazul dat se investighează", a menţionat Elena Pavliuc, ofiţer de presă al Comisariatului de Poliţie din Bălţi.

Suspectul nu-şi recunoaşte vina şi spune că cineva i-ar fi pus pliantele în automobil.

Bărbatul este cercetat în baza Codului Contravenţional. Dacă vina lui va fi dovedită, el riscă o amendă de până la 1200 de lei sau 60 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Reprezentanţii PCRM din Bălţi nu au fost de găsit pentru a comenta incidentul. În schimb, deputatul comunist Grigore Petrenco a declarat, pentru Publika TV, că nu are informaţii despre acest caz.

Basarabia de după independență menționează că bărbatul reținut este antrenor al unei școli de box din Bălți.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Dacă poliţia va efectua o cercetare amănunţită, îl găsim un ID fals de Interpol.

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: