Protest la Odesa față de Unirea Moldovei cu România

17 septembrie 2012

Marșul Unirii organizat ieri la Chișinău a stârnit reacții în Ucraina. Mai mulți activiști ai Partidului Socialist din Ucraina, dar și ai Asociației moldovenilor din Ucraina, au organizat o contra-manifestație în fața Consulatului României din Odesa.

Protestatarii au scandat „Nu vom permite românizarea moldovenilor”, „Jos unionismul”.

„În ultimul timp, politicienii români duc o politică obraznică de românizare a moldovenilor. Ei au inființat această organizație care desfășoară marșuri în Moldova și România. Din „Acțiunea 2012” fac parte organizații înregistrate în România și credem că în spatele lor stau serviciciile speciale române”, a declarat liderul Asociației moldovenilor din Ucraina, Anatol Fetescu.

„Acțiunea 2012” a organizat ieri la Chișinău un Marș al Unirii. Conform estimărilor poliției la manifestări au participat 1000-1200 de persoane, organizatorii marşului afirmă însă că au fost în număr de peste 7 mii.









sursa: jurnal.md

2 comentarii:

Unknown spunea...

Offf doamne, cata pleonasmul ati facut acolo "romanizarea moldovenilor".. Sa va fie rusine, faceti Odesa de ras, stati pe sangele romanilor care v-au protejat voua curu de 'prietenii' vostri rusi.

Anonim spunea...

Actorul Vasile Butnaru: "Rusia,pe parcursul a 200 de ani de ocupatie fortata ai optinut o "performanta" de zile mari! Romania,salveaza-ti Onoarea si Demnitatea Nationala calcata in picioare de Rusia!"

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: