Marșul UNIRII la București [VIDEO]

22 octombrie 2012

Cca 3000 de persoane au participat la Marșul pentru Unire din București, desfășurat astăzi, 21 octombrie. Manifestația s-a încheiat cu semnarea unei serii de revendicări, grupate sub genericul „Pactul pentru Basarabia”, informează UNIMEDIA cu referire la un comunicat al Platformei „Acțiunea 2012”.


Unioniștii, care purtau veste albastre, galbene și roșii au format un tricolor viu, de la Piața Victoriei până la Piața Operei. Participanții au solicitat Unirea cu Republica Moldova, garantarea securității teritoriului basarabean de către statul român, acordarea cetățeniei române în mod automat, crearea spațiului economic comun și alte revendicări de ordin economic, educațional, instituțional și legislativ.


Demonstrația s-a desfășurat fără incidente, fiind supravegheată de Jandarmeria Română.


,,Mii de oameni au ieşit în stradă la Chişinău pentru Unire. Am considerat că ţine de datoria noastră să facem acelaşi lucru. Aşteptăm reacţia candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie”, a declarat Marius Lulea, copreşedintele Platformei Civice “Acţiunea 2012”.

Pactul, semnat de peste 30 de organizații nonguvernamentale din diasporă, va fi înaintat candidaților la alegerile parlamentare din 9 decembrie.







sursa: unimedia.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: