Stația de metrou „București” din Sankt-Petersburg nemulțumește MAE de la Moscova

9 octombrie 2012


Ministerul rus de Externe se declară împotriva faptului ca noua stație de metrou din Sankt-Petersburg să fie numită „București”, transmite UNIMEDIA, cu referire la VESTI.MD.

România este un stat care nu poate fi calificat drept prietenos, iar relațiile cu acesta stagnează. Acesta este conținutul scrisorii trimis de Ministerul rus de Externe către primăria orașului Sankt-Petersburg. Mai mult decât atât, în scrisoare se menționează faptul că România sprijină NATO, iar acești factori, potrivit diplomaților, sunt suficienți pentru a-i da stației o altă denumire, mai spune sursa.

În cele din urmă, decizia finală cu privire la denumirea stației de metrou din Sankt Petersburg rămâne în competența autorităților locale. Sursa menționează că astfel de cazuri de ingerințe în lucrările comisiei toponomice nu au mai existat în istoria Sankt-Petersburgului.

UNIMEDIA reamintește că stația de metrou „București" urmează a fi deschisă în satul Kupcino, ce se află în suburbia Sankt Petersburgului, în decembrie 2012.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: