Ambasadorul Moldovei în Estonia: Militarii ruși se află pe teritoriul Republicii Moldova ilegal

2 mai 2013

„Militarii ruși pe teritoriul nostru sunt considerați de autoritățile transnistrene drept un sprijin suplimentar pentru continuarea politicii de separatism”. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Republicii Moldova în Estonia, Victor Guzun, în cadrul unui interviu pentru portalul de știri delfi.ee, informează UNIMEDIA.

Potrivit diplomatului moldovean, „militarii ruși se află pe teritoriul Republicii Moldova ilegal, deoarece, conform tuturor standardelor internaționale și acordurilor de la Istanbul, atât militarii ruși, cât și depozite de armament nu trebuie să existe în țară”.

„Insistăm ca trupele rusești să fie evacuate imediat de pe teritoriul nostru,” a insistat Ambasadorul Republicii Moldova.

„În formatul de negocieri „5+2” nu se discută componenta militară, deoarece aceasta este problema celor două țări, a Constituției Republicii Moldova și obligaților internaționale ale Rusiei”, a precizat Victor Guzun.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Ambasadorul Moldovei în Estonia: Militarii ruși se află pe teritoriul Republicii Moldova ilegal...Hmm..Buna ziua,ambasadorul abia sa trezi din somnul lung.20 de ani se afla ilegal,si ce R.Moldova a facut?!Nimic.Pai ce va mai faceti reclama cu fel de fel de fraze prostesti?!

Trimiteți un comentariu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Administrația site-ului vă îndeamnă să folosiți un limbaj decent în discuție: